ERASMUS REHBERİM
- Lara Psikolojik Danışmanlık
- 31 Oca 2021
- 2 dakikada okunur

Erasmus, öğrenim gören öğrencinin bir Avrupa üniversitesinde bir takvim yılı içerisinde birkaç ay geçirdiği öğrenci değişim programıdır. Alternatif olarak, öğrenci bir Avrupa ülkesinde staj da yapabilir. Bursları mevcuttur.
Erasmus+ ise Avrupa üniversitelerinde öğrenim görmek için burs sağlayan bir programdır. Bir grup üniversite tarafından yürütülen Ortak Programlar vardır. Artık her iki programda Erasmus+ programı altında toplanmıştır.
Erasmus+ Programı’nın Amaçladığı Konular Şunlardır:
Özellikle gençler arasında işsizliğin azaltılması
İşgücü piyasasının gerektirdiği yeni beceriler için öğrenci öğreniminin desteklenmesi
Gençleri Avrupa demokrasisine katılmaya teşvik etmek
İnovasyonu, işbirliğini ve reformu desteklemek
Okuldan (eğitimden) erken ayrılmaları azaltmak
AB’nin ortak ülkeleriyle işbirliğini teşvik etmek
Erasmus+ programı kapsamında gidebileceğiniz ülkeler;
Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya, İsveç, İngiltere, Makedonya, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Sırbistan, Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Filistin, Suriye, Tunus, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Rusya.
AB üyesi olmayan Balkan ülkeleri ve bazı Orta Doğu ülkeleri gibi Erasmus+ ile ortaklaşa çalışan çok sayıda ülke var. Erasmus programı, Latin Amerika ve Asya gibi yer
lerde AB dışındaki diğer ülkelerden öğrencilere de açıktır.
Erasmus programına başvurularınız üniversiteler bünyesinde gerçekleşmektedir. Üniversitelerin ortaya koyduğu şartları tamamladıktan sonra erasmus programına katılma şansınız çok yüksektir. Dünyanın değişik ülkelerinde birden çok arkadaş edinebilirsiniz.
Erasmus+ Dersleri Nedir?
Her değişim öğrencisinin sahip olduğu temel haklardan biri yurtdışında açılan derslerin tam olarak tanınmasıdır. Öğrencinin yurtiçinde okuduğu üniversiteden ayrılmadan önce, çalışma programını açıklayan bir belge olan Öğrenme Sözleşmesi’ni imzalar. Erasmus sonunda üniversite, öğrenciye tamamlanmış çalışmaların programını ve sonuçlarını teyit eden Transkript Kayıtları adlı bir belge hazırlamaktadır. Bu belgeler yasal olarak ilgili tüm taraflar için bağlayıcıdır (yurtiçi ve yurtdışı öğrenim gördüğü üniversite
Comentarios